top of page

Hoi met Rachel!

DSC_2974.jpegDe rol van de leerkracht is in de loop van de jaren veranderd.  Het gaat allang niet meer om alleen kennis overdragen. De leerkracht anno nu is meer een coach, die bij uitstek de mogelijkheden heeft om kinderen in hun leerproces te begeleiden.  Iemand die zelf ook graag even Googled.  Maar niet alleen de leerkracht speelt hierin een belangrijke rol. Ook ouders weten vaak meer over het internet dan ze denken. In tegenstelling tot de kinderen hebben ouders veel meer levenservaring en kunnen daardoor ook beter inschatten wat goed en fout is. Zowel in de offline-wereld als online. Uiteindelijk komt het gewoon neer op het ontwikkelen van gezond verstand! 

Rachel is als mediacoach een expert op het gebied van deze mediawijsheid. Op haar hele eigen manier weet ze ouders en leerkrachten enthousiast te maken over het belang van mediawijsheid. Rachel heeft jarenlange ervaring zowel als leerkracht en als ouder, waardoor ze zich feilloos kan  inleven in hun rol. Ze weet welke problemen leerkrachten en ouders ervaren in de begeleiding van de kinderen en heeft krachtige tools om ze daarbij te ondersteunen. Het is belangrijk om met Online-media op een verantwoorde wijze om te gaan, maar Rachel vindt ook dat het vooral leuk mag zijn!

 

Deze website dient als platform om haar ervaringen als mediacoach met jou te delen.

Klik en ontdek, veel plezier!  

Kinderen zijn altijd zo handig met internet wordt vaak gezegd. Maar is dat wel zo? Het verschil waarmee de jongste generatie  met groot gemak over het internet surft en hoe oudere generaties de laatste trends deels hebben gemist, is groot.  Hierdoor lijkt de opvoeding  en de controle over online media volledig zoek te zijn. Voor veel ouders en ook onderwijsprofessionals kan het als een onbegonnen taak voelen om de controle ‘terug’ te krijgen. 

Maar weten kinderen wel daadwerkelijk wat ze doen of zijn ze gewoon enthousiast, hebben geen angst en  een gezonde dosis nieuwsgierigheid? Moeten ze hierin geremd worden ? Het is juist van belang om samen met hen deze reis over het internet te maken en ze bewust te maken van wat ze zien en doen. 

 
 
 

,

Instagram

Rachel de Ploeg

bottom of page